Domaine de l’Amaurigue

Fleur de l'Amaurigue 2022
Geproefd op 9 april 2023

Constant goede rosé van onze landgenoten Eugenie en Dick de Groot die sinds 1998 de bezitters zijn van dit domein in het centrum van de Provence. Ik Vertrek avant la lettre. En ook dochter Fleur is aan boord om de belangstelling rondom wijn en domein te stroomlijnen. Doet ze goed. Waar Domaine de l'Amaurigue is (feesten en partijen, andere vormen van vrolijk samenzijn, persbijeenkomsten), is Fleur. Nu helemaal. In vaste en in vloeibare vorm. 

Maak kennis met Fleur de l'Amaurigue, vernoemd naar dochterlief. Kan geen toeval zijn dat zij roodharig is. Enfin, en tot zover. Proeven maar. 

De nieuwe oogst. Verse Fleur. Puike provence. Eentje met inhoud in plaats van alleen maar kleur en een mooi plaatje. Half procentje minder alcohol dan de 2021-editie maar heeft niet ingeleverd op inhoud. Teer besnaard rood fruit met een sinaasappelschilbittertje, herbes de Provence en een buitengewoon beschaafde kwieke afdronk. Fleur geeft de Provence extra kleur. 

Bekijk hier alle goed scorende wijnen van Vindom Wine Boutique
Domaine de l’Amaurigue
Rosé
Côtes de Provence - Frankrijk
cinsault > grenache >
12,5%
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Vindom Wine Boutique € 13,75

Wat eten we erbij?

Tomatentaart met tapenade

Deze taart is extreem eenvoudig. Met de juiste tomaten is dit in de zomer het hoogtepunt op tafel. Bij Sardine wachten we tot de zware, dieprode coeur de boeufs uit Amalfi in het seizoen zijn en gooien er wat datterini (dadeltomaten) of kleine pruimtomaten bij om de gaten op te vullen. Wat geurige basilicum erover aan het eind is essentieel, net als wat van je beste olijfolie. Van olijven uit Nyons maak je een heerlijke tapenade, maar elke zwarte olijf volstaat....

Bekijk hier het volledige recept

Rosé
Côtes de Provence - Frankrijk
cinsault > grenache >
12,5%
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Vindom Wine Boutique € 13,75