Livio Soria Rotodoglia - De Grote Hamersma

Livio Soria

Rotodoglia 2019
Geproefd op 19 november 2022

De signaturedruif van Livio Sorria. Afkomstig van stokken die nog door grondlegger 'opa' Silvio zijn aangeplant op wat volgens hem het ideale terroir is voor deze druif: in de heuvels tussen Calosso en San Marzano Oliveto, in de provincie Asti. 

Tel daar bij uit een oogstjaar dat als 'klassiek' wordt bestempeld. Voor de liefhebbers is enige haast geboden. 2019 bracht een prachtige kwaliteit in de flessen, alleen werden er beduidend minder gebotteld dan voorgaande jaren.

Barbera tot wijn geworden op roestvrij staal en later overgestoken om 14 maanden te mogen rusten op barriques. Na botteling nog acht maanden eenzame opsluiting in de kelder. Maar na het vrijlaten - decanteren doet begeren - uit dankbaarheid trakterend op rijpe pruimen, amarena-kersen, zwarte kersen, espresso met een puntje suiker, mooie zuren als van een fijne aceto balsamico en ontsomberde tannines. 

Het vlaggenschip van Livio Soria vaart uit. 

Consumentenrichtprijs € 17,50

Let op! Deze wijn is nog niet te koop in Nederland en zoekt nog een importeur. Meer informatie vind je hier.

wine-score-star
Rood
- Barbera d’Asti Superiore - Italië
Producent: Livio Soria barbera >
14,5%
vol
Te koop bij Prijs
Wijn zoekt importeur € 0.00
wine-score-star
Rood
- Barbera d’Asti Superiore - Italië
Producent: Livio Soria
barbera >
14,5%
vol
Te koop bij Prijs
Wijn zoekt importeur € 0.00
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.