Quinta dos Murças VV47 - De Grote Hamersma

Quinta dos Murças

VV47 2015
Geproefd op 26 september 2022

Zie ook de Margem en de Reserva van Quintas dos Marços. Ook field blend. Zelfde maakmethode. Bij eerstgenoemde duo leidde al dat jubel. Maar deze VV47, van druiven afkomstig van de oudste, verticale wijngaard in de Douro (inderdaad, aangeplant in 1947, in één keer goed) nadert de perfectie. En dan te bedenken dat er slechts 2500 liter van is gemaakt. 

Nu zal er vanwege zijn prijskaartje van net geen honderd euro niet direct een stormloop ontstaan...hoewel. Wie 'm proeft, zou de investering kunnen overwegen. Zelfs er voor sparen is een optie. Al moet je er dan weer niet al te lang over doen anders zal je net zien dat ie toch net op is. Zou zonde zijn, want vrij geniaal. Breed, subtiel, vlezig, rijp en sappig. Uit een heel fijnmazig en aromatisch jaar. Braamvertellingen. Kersenfluisteringen. Doorkijkbesjes. Lapsang souchong thee in een sigarenkistje dat eerder de habitat is geweest van de kostbaarste Cubanen. Door ambachtslieden met zachte handen vervaardigd hang-en-sluitwerk uit de tanninehoek. Zet er subtiel de peper in. Laat zich laag naar laag afpellen om vervolgens steeds weer tot nieuwe ontdekkingen te leiden. 

wine-score-star
Rood
- Douro - Portugal
Producent: Quinta dos Murças
14%
vol
Biologisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Wijnhandel Gommers € 98.00
wine-score-star
Rood
- Douro - Portugal
Producent: Quinta dos Murças
14%
vol
Biologisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Wijnhandel Gommers € 98.00
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.