Arráez

Canallas 2021
Geproefd op 17 augustus 2022

Lees meer over de Canallas van Arráez bij rood en wit. Doe je dat voordat je aan de rosado begint van wijnmakers Toni Arráez en Marc Gómez dan kunnen we ons voorstellen dat je nieuwsgierig wordt naar de inhoud. Waar ze met name met hun witte een podium boden aan de bepaald niet courante druiven merseguera en moscatel, zetten ze in hun roze kijk op het wijnleven de schijnwerpers op de bobal. En ook dat is er eentje met een verhaal. 

Ooit werd de bobal in wijnschuur Utiel-Requena net aan goed genoeg bevonden om slobberrood te maken. Daarbij gold als belangrijkste kwaliteit van de druif dat ie zo lekker veel liters gaf. Het maakte 'm razend populair bij de kilo-knallende coöperaties die 'm met name inzetten om literpakken mee te vullen voor wel heel alledaags gebruik. 

Inmiddels zijn er echter ook wijnmakers opgestaan die niet bij de pakken zijn gaan neerzitten. Zij zien in de bobal een druif die kan zorgen voor een knal. Niet voor niets wordt ie ook 'de fruitbom' genoemd. Wie 'm wat meer aandacht geeft en wat hoger gelegen wijngaarden gunt, ziet zijn inspanningen beloond met bijkans frivool rood. Of juist - zoals in dit geval - een vlezige, goed gevulde rosé. Met fluweelrood, wat mollig fruit. Niet geëpileerde framboos, zomerkoninkjes uit de koelkast, kersen met een zwembandje die de smaakpapillen wat extra houvast geven en wat subtiele kruiderij.

Bekijk hier alle goed scorende wijnen van Gall & Gall
Rosé
Valencia - Spanje
bobal >
12%
Te koop bij Prijs
Gall & Gall € 6,59
Rosé
Valencia - Spanje
bobal >
12%
Te koop bij Prijs
Gall & Gall € 6,59