Bodem Garnacha Los Cerezos ‘Las Margas’ - De Grote Hamersma

Bodem

Garnacha Los Cerezos 'Las Margas' 2020
Geproefd op 29 september 2023

Sierra de Algairén. Subje in Cariñena waar de garnacha een hoofdrol speelt. En daarmee gaat Bodem tot op de spreekwoordelijke bodem. Haalt het uiterste uit terroir van het Algairéngebergte en uit de druif die in deze regio zijn wiegje kent. De 'gewone' al zeer de moeite waard. 

Bijzonder: wijn van Spaanse bodem maar met Nederlandse roots. Bodem is van Eugenie en Louis Geirnaerdt, een echtpaar dat niet alleen deze 7 hectare grote bodega in het bezit heeft maar met Axial Vinos ook nog eens een bedrijf heeft dat uitblinkt door een pracht portfolio aan wijnen, veelal gemaakt van oude stokken. Zie ook hun Prados, Cátulo, Oxte en Lúculo. 

Maar vergeet vooral ook niet kennis te maken met hun flagship garnacha uit de Los Cerezos wijngaard. Wilde kersen, cassissensatie, oerbosbessen, zonnige aarde met truffelsporen, pepers present en aardstraal-mineraal. Waarin een klein gebiedje groot kan zijn. 

wine-score-star
Rood
- Sierra de Algairén - Spanje
Producent: Bodem garnacha >
14%
vol
Vegan
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Hanos € 26.80
wine-score-star
Rood
- Sierra de Algairén - Spanje
Producent: Bodem
garnacha >
14%
vol
Vegan
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Hanos € 26.80
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.