Jurtschitsch Grüner Veltliner Ried ‘Lamm’ ÖWT - De Grote Hamersma

Jurtschitsch

Grüner Veltliner Ried 'Lamm' ÖWT 2018
Geproefd op 20 januari 2021

Trots staat er ÖWT op het etiket. Elitegezelschap van Österreichische Traditionsweinguter bestaande uit 62 wijnbedrijven die samen 81 geclassificeerde wijngaardlocaties hebben. Kortom, buitencategorie. En dan niet eng sektarisch, vrijmetselaarachtig of darkwebberig maar met slechts een doel: buitencategorie wijnen maken via strenge richtlijnen en maakmethoden.

En natuurlijk maakt Jurtschitsch daar deel van uit.  Met deze Lamm die 1 van die 81 is. En die 1 staat trouwens ook op het etiket. Nu is niet altijd de eerste de beste maar dit zal toch niet veel schelen. Lamm presenteert zich strak en met een prachtig bitterpallet. Spanningsboog wordt regenboog waarin langzaam het roodgeel van goudrenet, de donkere puntjes van vanille, het roze van grapefruit, het gouden van perzik, het groen van limoen en het witte van peper in elkaar versmelten tot een geweldige grüner. 

wine-score-star
Wit
- Kamptal - Oostenrijk
Producent: Jurtschitsch grüner veltliner >
13%
medium
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Karakter Wijnimport € 48.75
wine-score-star
Wit
- Kamptal - Oostenrijk
Producent: Jurtschitsch
grüner veltliner >
13%
medium
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Karakter Wijnimport € 48.75
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.