Buitenverwachting Sauvignon Blanc - De Grote Hamersma

Buitenverwachting

Sauvignon Blanc 2019
Geproefd op 7 augustus 2020

Pico bello sauvignon blanc. Niet geheel buiten verwachting. Uitstekende producent in Constantia. Als u er toch eens bent - jaarlijks bezoeken een kleine tweehonderdduizend landgenoten Zuid-Afrika maar ja, dat was precocorona - bezoek het domein dan eens. Heerlijk restaurant en geweldige proefruimte in de voormalige wijnkelder.

Toegegeven, hun verse sauvignon blanc proeven kan hier. Scheelt ook enorm in de CO2-uitstoot en gedoe met gezondheidschecks op Schiphol en op het vliegveld van Kaapstad. Niet geheel onverwacht: een knalgroene uitvoering. Het is een stijl die meerdere wijnmakers in Zuid-Afrika aanhangen. Geeft hun wit een andere kick dan hun soortgenootjes uit de Loire of die altijd maar weer opstuivende types uit Nieuw-Zeeland. Aldus: groene appel, groen als gras, groene kruiden, groene tomaten, groene (edoch rijpe) paprika, niet te rijpe kruisbessen en yuzuzuren kraak en smaak. 

wine-score-star
Wit
- Constantia - Zuid-Afrika
Producent: Buitenverwachting sauvignon blanc >
13,5%
medium
Te koop bij Prijs
The Wine List € 12.45
wine-score-star
Wit
- Constantia - Zuid-Afrika
Producent: Buitenverwachting
sauvignon blanc >
13,5%
medium
Te koop bij Prijs
The Wine List € 12.45
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.