Ponga Sauvignon Blanc - De Grote Hamersma

Ponga

Sauvignon Blanc 2019
Geproefd op 7 augustus 2020

De zilvervaren. Pteris Evergemiensis in het Latijn. Nee, dan de Maori. Die hebben het een stuk eenvoudiger en noemen hem gewoon 'ponga'. Schijnt een plant te zijn die alleen in Nieuw-Zeeland voorkomt. Maar de arm van Intratuin reikt ook ver. Zag 'm afgelopen week nog geadverteerd worden met als kopregel 'Gouden kans. Alleen nu twee halen, een betalen.'

Enfin, wat heeft dat met deze wijn te maken? Geen idee. Je vraagt je toch eerder af wat sauvignon blanc is in het Maori. Maar daar geeft het achteretiket geen antwoord op. Maakt niet uit. Ik was toch al bezig om de fles te ontschroefdoppen. Maar eens even zien wat zo'n in de luwte van de ponga opgevoede savvy vermag. De welebekde maar niet minder smakelijke schermutselingen tussen kruisbessen, groene appel, meloen, citrus en rode grapefruit. Helaas: niet twee halen, een betalen. Hoewel, deze aanbieder kennende is dat in de nabije toekomst niet ondenkbaar. 

wine-score-star
Wit
- Marlborough - Nieuw-Zeeland
Producent: Ponga sauvignon blanc >
13%
medium
Te koop bij Prijs
The Wine List € 12.45
wine-score-star
Wit
- Marlborough - Nieuw-Zeeland
Producent: Ponga
sauvignon blanc >
13%
medium
Te koop bij Prijs
The Wine List € 12.45
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.