Weingut Emrich-Schönleber

Grauburgunder trocken 'S' 2018
Geproefd op 4 juli 2020

De Duitse Gault-Millau gids geeft dit wijngoed de hoogste waardering, een soort oeuvreprijs voor de fraaie inspanning wat betreft het hele assortiment. Ik proefde ooit eens twee rieslings van vader en zoon Schönleber en ik begrijp het enthousiasme van de gids. Zo ook dat zij al sinds 1994 deel uitmaken van het selecte gezelschap van tweehonderd wijnboeren die het VDP vormen, Verband Deutscher Prädikats- und Qualitäts Weingüter. Inmiddels is zoon Frank Schönleber de man aan het roer. En die stuurt richting rijpheid, zachtheid en milde zuren. Met duidelijke honingtonen, een appel-passievrucht dubbel, ananas in de verte, mango dichterbij, opzij gewiegeld door rijpe perzik, wat abrikoos en gele appel. Met de vulling zit het dus wel goed. Een 'zest' citrus maakt er een bundeling van, mineraliteit zorgt voor een stevige fundering, zodat er 'trocken' wordt besloten. En die 'S'? Die staat waarschijnlijk voor super. 

Bekijk hier alle goed scorende wijnen van Wijnkameel
Weingut Emrich-Schönleber
Wit
Nahe - Duitsland
grauburgunder >
13,5%
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Wijnkameel € 20,95

Op Wijnspijs-reis

Met Chanan Wisse, sommelier tevens het Duitse wijngeweten van restaurant Scheepskameel, proeft Harold de Grauburgunder trocken 'S'  van Weingut Emrich-Schönleber uit Nahe. De kok wist wat er ging komen en maakte een bijpassend gerecht. 

Wat eten we erbij?

Groene asperges met citroen, yoghurtsaus en donker broodkruim

Schil de onderste helft van de groene asperges en rooster ze rustig gaar op de bbq

roer door turkse yoghurt zout, gesneden basilicum, citroenrasp, peper en een scheut Provence- olijfolie. Deze olie heeft de smaak van zwarte olijven.

Maal de binnenkant van een oud wit boerenbrood fijn en rooster dit op 190 graden donker bruin. Meng de olie met citroenrasp, rode peperolie en een beetje zout.

Smeer de yoghurt op een bord, leg de asperges erop en bestrooi met het broodkruim.

Wit
Nahe - Duitsland
grauburgunder >
13,5%
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Wijnkameel € 20,95