Divino Nordheim

Silvaner trocken 2018
Geproefd op 26 september 2019

We vergeten het nooit meer. Opeens was ze daar: Divino-silvaner, gekleed in een opvallende Bocksbeutel-fles die haar slanke taille en vrouwelijke heuppartij accentueerde, en die al het andere wit bij de Appie binnen haar categorie out shinede. Dit nieuwe talent met gewaagde frisse look stal spectaculair de show. En niet alleen wij waren onder de indruk; de tabloids stonden er vol van. Kwaliteit voor weinig blijft in dit land niet lang geheim. Pardoes werd er door haar agent Appie meteen ook een rode Divino opgetrommeld, van de druif domina – naast de vorm van de fles een rariteit an sich. Ja, go big or go home. Domina deed het aardig, maar kon niet tippen aan de kwaliteiten van haar zus. De Khloé Kardashian onder de wijnen als ’t ware. Enfin, ieder jaar dus weer spannend of het succes de familie Divino niet naar het hoofd is gestegen – of ze ondanks de druk die er op ze staat, kwaliteit kunnen blijven leveren. Als ik heel eerlijk ben, raak ik zelf niet meer zo opgewonden als eerst wanneer ik de Bocksbeutel zie. Tja, de nieuwigheid is er een beetje af. Neemt niet weg dat het nog steeds een heerlijk frisse witte is, nog steeds een van de koplopers van rond de zeven euro. Knapperige appel en wat druivigheid. Pit en drive. Zest en zuren. En dat zonder opvallend veel make-up.

Bekijk hier alle goed scorende wijnen van Albert Heijn
Divino Nordheim
Wit
Franken - Duitsland
silvaner >
12,5%
Te koop bij Prijs
Albert Heijn € 6,99

Op Wijnspijs-reis

Met Chanan Wisse, sommelier tevens het Duitse wijngeweten van restaurant Scheepskameel, proeft Harold de Silvaner trocken van Weingut Divino Nordheim uit Franken. De kok wist wat er ging komen en maakte een bijpassend gerecht. 

Wat eten we erbij?

Gepofte biet met romaine, tartaarsaus, mierikswortel en lavasolie

Tartaarsaus: maak mayonaise met de dooiers van hartgekookte eieren mosterd azijn en olie. Roer hier een gespoeld fijngesneden sjalotje en fijngesneden bieslook door.

Pof (chioggia) bietjes lekker gaar. Pel deze en snijd ze in partjes. Maak aan met olijfolie, zout en peper.

Halveer een kleine romaine sla en bbq deze langzaam net niet gaar op een niet te hete bbq. Draai lavas en plantaardige olie tot een sterke groene olie.

Leg de sla een beetje uitgewaaierd op een bord, schik de bietjes ertussen. Schep de tartaarsaus over de sla. Bedruppel het bord met lavasolie, rasp mierikswortel over het geheel en bestrooi met gepofte quinoa.

Wit
Franken - Duitsland
silvaner >
12,5%
Te koop bij Prijs
Albert Heijn € 6,99