Maak kennis met Elsa Schiaparelli, een Italiaanse modeontwerpster van naam en faam uit de jaren twintig en dertig die in een adem genoemd werd met Coco Chanel. Zij studeerde filosofie, droomde ervan om actrice te worden en publiceerde in 1911 sensuele gedichten.
Maar het werd allemaal helemaal anders. Elsa werd slechts wereldberoemd 'in de mode'. In 1931 zette ze Wimbledon op zijn kop door de toenmalige tennisster Lily Alvarez te laten spelen in een door haar ontworpen rokje. Met Salvador Dali ontwierp ze de vermaarde 'lobster dress'.
En nu staat haar portret dus op een witte wijn. En bijna vanzelfsprekend een ook wel heel bijzondere: gemaakt van de sangiovese, een druif die we toch voornamelijk kennen van rood. Apart, apart, eigenzinnig, onconventioneel.
Vlierbloesemend, niet te rijpe ananas, geraspte appel, rode grapefruit, amandelbittertjes en trippelende citrusvoetjes.
Elsa is tijdloos modieus. Het achteretiket adviseert trouwens om haar te laten tafelen met bijvoorbeeld krab. Maar dan zal kreeft waarschijnlijk ook wel smaken.