Goed scorende alcoholvrije riesling uit de Mosel, die ook daadwerkelijk smaakt naar riesling uit de Mosel. Met echte rieslingaroma’s van vlierbloesem, citroen, grapefruit en een snoepjes perzik. Dat klinkt logisch, maar behoeft toch nog wat uitleg.
Bij De Grote Hamersma proeven we vaak en regelmatig alcoholvrij. En dat is – eerlijk is eerlijk – niet altijd een feestje. Om het maar eens eufemistisch uit te drukken. De reden hiervoor is logisch. Alcohol heeft smaak. En die smaak wordt uit de wijn gehaald. Dat levert soms een donut-wijn op. Een smaakpalet met een gat erin. Vaak wordt dat gat vervolgens opgevuld met suiker. Met alle gevolgen van dien.
Nu ook weer: 4,5 gram restsuiker per 100 ml. Dat klinkt niet veel. Maar dat is 45(!) gram per liter. Dan zitten we in de categorie halfzoet. De succesfactor in deze Geierslay is de druif, riesling, die van nature hoge zuren heeft. Die brengen de suikers weer in balans.
Riesling is de succesfactor. Maar de enige manier om fatsoenlijk alcoholvrij te maken is nog veel eenvoudiger. Natuurlijk snappen we dat een wijnmaker zijn beste druiven gebruikt om alcoholhoudende wijnen van te maken. Maar de gedachte dat je van slechte druiven nog altijd een goede alcoholvrije wijn kan maken is een manke.
Rommel erin, betekent rommel eruit. En daarom zijn we zo blij met deze riesling 0,0. Gemaakt van fatsoenlijk druivenmateriaal. Want alleen dan, kan je goede alcoholvrije wijn maken.