MVSA

Brut Nature
Geproefd op 18 november 2024

Anderhalve eeuw geleden gingen een paar wijnboeren uit de buurt van Barcelona naar Champagne om daar de kunst van het schuimwijnmaken te leren. Terug thuis gingen ze aan de slag met hun inheemse druiven, om die op de champagnemanier tot mousserende wijn te maken.

Zo wordt cava nog steeds gemaakt. Door druiven en herkomst stoerder dan champagne, met immer een aardse ondertoon onder het fruit, maar, in goede gevallen zoals deze, met een luxe romigheid rond de strakke zuren en een fier karakter.

Biedt veel meer plezier dan menig champagne voor minder geld.

 

wine-score-star

2024

Wit Mousserend
- Cava - Spanje
Producent: MVSA macabeo >parellada >xarel·lo >
11,5%
droog
Vegan
Te koop bij Prijs
Colaris € 12.50
wijn spijs icon Wat eten we er bij?
Zalm tartaar, Gyoza, Kaassoufflé, Slaschuitjes met eiersalade, Aziatische koolsalade, Hartige borrelplank sticks met roomkaasdip, Tonijn rauw, Meloen, Eggs Benedict, Cream cheese
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.