Frédéric Brochet. Veelzijdig baasje. Lijkt mij ook redelijk energiek. Hij studeerde af aan de École Normale Supérieure, is doctor in de oenologie, wijnbouwer, maar ook woordvoerder en directeur van de afdeling Wijn en Sterke Dranken bij Fauchon in Parijs. Geen standaard Fransman kortom. Die al op zijn 58e met pensioen wil, een 35-urige werkweek wenst, omdat-ie anders niet voldoende tijd heeft voor zijn maîtresses.
Grote liefde van Brochet is wijn. Zijn eigen wijn. Die hij vanzelfsprekend biologisch maakt. Toevoegen van druifvreemde stoffen is hem vreemd. ‘Alles wat we nodig hebben zit in het sap zelf,’ luidt zijn motto. In het geval van deze Chardonnay is dat de mineraliteit en vulling van Chablis Premier Cru, de fijnheid van witte bourgogne en het je ne sais quoi van Loire-blanc. Mildheid, zachte bitters, levendige zuren, diepgang, gelaagdheid en sap.