Het hart van importeur Niels stroomt over van liefde als hij vertelt over Heidi en Hubert Hausherr. ‘Zulke lieve mensen. En het paard waarmee ze de wijngaard in de Elzas bewerken heet Skippy! Kijk, hun dochter Tina maakt al sinds kleins af aan de tekeningen voor de etiketten, en nu zit ze op de kunstacademie! Alles bio-dynamisch geteeld, spontaan vergist en zonder gebruik van sulfiet of filtering. En toch hebben we nog geen fout in hun wijnen kunnen ontdekken.’ Dat laatste, daar verschillen de meningen over. Maar wat is een fout? Oxidatie? Vluchtige zuren? Laten we het zo stellen: Heidi en Hubert maken ook een paar wijnen die door het hardcore natuurwijnencircuit geweldig gevonden worden, maar voor velen wat ver gaan. De orange wine van de Hausherretjes is daarentegen een keurig schoolvoorbeeld. ‘Ideale instap-orange wine,’ zegt Niels. Met zijn gulle perzik en stevige maar evenwichtige structuur inderdaad een prima OW 101. Niels en Marnix voeren daarnaast ook hun eigengemaakte oranje wijn, de ‘Ceci n’est pas un orange’, in samenwerking met Wijngoed Dassemus en orange-oetan Simon J. Woolf. Vindt Niels de Hausherr beter? ‘Misschien nóg wel beter.’ De Hausherrs hebben met Niels een importeur gevonden, maar ook een échte fan.