In 2001 kocht de familie van Roberto Maestri een paar hectaren land bij ‘Quarticello’ in Montecchio Emilia. Opa Maestri begon er voor de lol wat druiven te verbouwen en daar wijn van te maken voor eigen gebruik. (Wij gaan voor onze wijn naar de supermarkt, Italianen maken het gewoon zelf in van die grote glazen bolflessen die je misschien wel eens bij je vakantiehuis hebt zien rondslingeren. Handig hoor, altijd wat te drinken bij de pasta.) Kleinzoon Roberto, van huis uit bioloog, raakte verliefd op het landschap en gefascineerd door het wijn maken. Hij wilde het grootser aanpakken: een serieuze productie en bovendien in de school van de vinum naturale. Al vrij snel kwam hij erachter dat het dan toch wel handig was wat kennis van zaken het hebben. Vijf jaar later was hij gediplomeerd oenoloog, en bewerkt sindsdien zijn vijf hectaren volkomen biologisch. Zijn wijnen gaan zonder toevoegingen en minimale conserveringsmiddelen de fles in. Is het hem gelukt een goede wijnmaker te worden? Dat kun je wel stellen. Zijn wijnen zijn verraderlijk simpel maar hebben de gave altijd precies te bieden waar je zin in hebt. Maestri’s bubbels staan bekend als de beste van de regio. Gemaakt op de ancestrale manier, dus met tweede fermentatie op fles. Proef deze Despina, een witte Lambrusco van de lokale druif malvasia di candia. Ongelooflijk fris en fruitig. Extreem levendig en vooral bijzonderrrrr lekker. Met geroosterde bammetjes, lieve hazelnootjes, bloemetjes, bijtjes - onweerstaanbaar spul. Tijd voor een nieuwe huisbubbel? Dit is ’m.