Hermanos Hernáiz el Jardín de la Emperatriz - De Grote Hamersma

Hermanos Hernáiz

el Jardín de la Emperatriz 2023
Geproefd op 12 maart 2024

‘El Jardín de la Emperatriz’, de tuin van de keizerin. Vorstelijke wijn? Zeker: de tuinkeizerin, dat was de oorspronkelijke eigenares van het domein: Eugenia de Montijo. Zij trouwde in 1853 met Napoleon III, die toen net de laatste keizer van Frankrijk was geworden. Met recht keizerlijke wijn dus. Toen – Eugenia maakte al prijswinnende wijnen – en nu. Een zeer voornaam smakende wijn.

Niet dat de wijnmaker nog een Bonaparte is: in 1996 kocht de familie Hernaíz de wijngaarden en de broers Eduardo en Víctor maakten er hun missie van de keizerlijke eigenaresse van weleer eer aan te doen.

Rood wordt al uitgebreid bejubeld door de internationale wijnpers, en, wat belangrijker is, door ons. Wit is relatief nieuw in het assortiment ofschoon dat niet geldt voor de stokken: 60 jaar oude bush vines. En die zorgen voor een eerbiedwaardige blanco.

Fraai fruit, subtiel wat vermoedens van noten en kruiden. Gul en zacht, maar gedegen van zuren. Een waaier aan deftige geuren en smaken die je nog lang en aangenaam bijblijven. Wijn om te savoureren, langzaam over te mijmeren. En dat alles voor een zeer sympathieke prijs.

wine-score-star
Wit
- Rioja Alta - Spanje
Producent: Hermanos Hernáiz viura >
13,5%
medium
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Colaris € 11.25
wine-score-star
Wit
- Rioja Alta - Spanje
Producent: Hermanos Hernáiz
viura >
13,5%
medium
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Colaris € 11.25
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.