Rafael Cambra Soplo Blanco - De Grote Hamersma

Rafael Cambra

Soplo Blanco 2022
Geproefd op 25 oktober 2023

We zijn in Valencia maar laten we beginnen in Montpellier, kweekvijver van jonge, grensverleggende tevens tot de verbeelding sprekende wijnmakers in Europa. Ziehier Rafael Cambra die na zijn opleiding (en stages in Bordeaux en Rioja) de kans kreeg (en greep) om twee percelen wijngrond te pachten in zijn eigen Valencia. Voor rood (zie ook daar) en ook voor wit, waarop hij onder andere malvasia plantte. 

Nu wil die nog wel eens uitpakken (hoewel: uitschenken is een betere duiding) als bleke saaineus maar Cambra had heel andere plannen met deze druif. Hij pushte 'm richting een puntige, pinkelende, levendige blanco. Tintelend van het witte fruit, knisperappel, zinderende zuren en een hoge revitaliseringsfactor, van smaakpapillen en humeur. En ook de portemonnee veert op: erg prettig voor dit geld. 

wine-score-star
Wit
- Valencia - Spanje
Producent: Rafael Cambra malvasia >
12,5%
medium
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Wijnkooperij De Lange € 10.95
wine-score-star
Wit
- Valencia - Spanje
Producent: Rafael Cambra
malvasia >
12,5%
medium
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Wijnkooperij De Lange € 10.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.