Van Cantina La Vis, de firma die ons ook die heerlijke ‘stille’ cepagewijnen uit het hoge noorden brengt. Daar zit men niet stil. En vond men het een goed idee om van pure chardonnay eens mousserend te maken.
Deze eerste oogst kreeg meteen Tre Bicchieri van de Gambero Rosso. Leuk debuteren noemen we dat. Debuteerde destijds ook meteen in de DGH. Kraakschone, verkwikkend-zuivere witte. Laagje na laagje pelden we ’m af om steeds weer nieuwe smaakdimensies te ontdekken. Mousse mondt uit in milde romigheid. Appel knapt. Perzik sapt. Gistigheid bevrijdt. Amandelinsteek. Kortom, die kunt u ook aanschaffen.
Dit keer kregen we de rosé op de proeftafel. Schenk daar ook wat bicchieri, bekertjes, van in. Want wij kunnen ons niet voorstellen dat we de enigen zijn die dit lekker vinden. Zeer delicaat en fijn van smaak.
Schuchtere aardbei, verlegen framboos, kriebelbesjes vanuit de pinot nero. Perzik, wat tropeninbreng en amandeltjes namens de chardonnay.
Fijne mousse. Fijne frisheid. Fijne afdronk.