AIX

2019
Geproefd op 16 mei 2020

Daar is de verse oogst van landgenoot Eric Kurver weer. Hij schudde het slaperige Coteaux d’Aix-en-Provence wakker. Door AIX als merknaam te registreren en ter plekke een rosé te maken die binnen tien jaar wereldberoemd is geworden. Naar verluidt zijn er sommige plaatselijke magistraten en wijnboeren die zodoende zijn bloed wel kunnen drinken. Maar smakelijker is om zijn 2019-editie nemen.

Aan de standvastige succesformule is ook dit jaar weer niet getornd: rijpe aardbei, koele framboos, een lichte kruidigheid en een aangename frisheid. Beter dan voorgaande jaren. Maar dat kan ook liggen aan het feit dat mevrouw Hamersma net een onovertroffen tomatentaart met tapenade had gemaakt, een gedoodverfde Zuid-Franse roséfavoriet. Ibiza kan zijn dorst in ieder geval weer natmaken. Zo ook Dubai, New York, Parijs, Monaco en Hardinxveld-Giessendam. 

wine-score-star
Rosé
- Frankrijk - Frankrijk
Producent: AIX cinsault >grenache >syrah >
13%
medium
Te koop bij Prijs
Getir € 19.99
AIX Rosé € 14.95
wine-score-star
Rosé
- Frankrijk - Frankrijk
Producent: AIX
cinsault >grenache >syrah >
13%
medium
Te koop bij Prijs
Getir € 19.99
AIX Rosé € 14.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.