Het onderwijs zoekt zij-instromers.
Maar Robin Goutallier volgde de omgekeerde weg. Jawel, hij werkt nog steeds parttime als leraar in Villefranche-sur-Saône, in de Rhône regio. Gezegend zijn zijn leerlingen.
Toen hij met z'n gezin à la campagne wilde gaan wonen, vond hij hoog in de heuvels een plek in Quincié-en-Beaujolais. Daar hoorde een kleine wijngaard bij, direct naast het huis op een helling. Bijna tegen en wil dank besloot hij dan maar wat wijn te gaan maken. Heel snel kreeg hij de smaak te pakken. Zeker toen hij natuurlijke wijnmakers (zoals Romain des Grottes) tegenkwam die hem stimuleerden en inspireerden.
En sinds die tijd stroomt de wijn rijkelijk. Biologische, dat spreekt. In het geval van deze gemaakt van gamay afkomstig van 60 jaar oude stokken. Zonder welke ingreep dan ook tot ons gebracht. En misschien wel daardoor aanstekelijk smakelijk. Licht gepeperde kersjes, schaduwbraampjes van een struik met bonsai-ambities, klaterend, energierijk sap, transparant en toch zo gevuld.
Goutallier is een natuurtalent.
Misschien zou hij moeten overwegen om les te gaan geven aan andere wijnmakers hoe zij op dit niveau ook voor elkaar kunnen krijgen.