Passorone

Geproefd op 7 oktober 2024

Een appassimento, een wijn dus gemaakt met deels ingedroogde druiven, druiven die zo, door vochtverlies, intenser en rijker van smaak zijn. De methode is best bekend van amarone, maar hier in het diepe zuiden kunnen ze het ook. Zelfs van chiantidruif sangiovese en de international merlot.

Want ook die leveren hier het vermaarde appassimentokarakter: vol rijp fruitmet geuren en smake van ccao, koffie, kersen, likeur, gebrande noten. Een en al zachte, intense weelde. Een sjieke bonbon in flesvorm.

wine-score-star

Rood
- Puglia - Italië
Producent: Passorone merlot >sangiovese >
15%
vol
Biologisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Schuttelaar Wijnen nu van €13.45 voor €9.95
wijn spijs icon Wat eten we er bij?
Tikka Traybake met kip, bloemkool en trostomaatje
wine-score-star

Rood
- Puglia - Italië
Producent: Passorone
merlot >sangiovese >
15%
vol
Biologisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Schuttelaar Wijnen nu van €13.45 voor €9.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Alle goed scorende week-aanbiedingen, de wijnevent kalender en wekelijks tientallen nieuw geproefde wijnen! Met informatie en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.