Wonderlijke wijnen op de proeftafel gehad waarin de maker van dienst had afgezien van het gebruik van sulfiet. Op hol geslagen frambozenjam. Aardbeienpulp. Wiebelig kersensap. Sulfiet, een conserveringsmiddel dat druiven sowieso zelf produceren tijdens het wijn worden, heeft wel degelijk een functie. Zodoende helpen wijnmakers hun sap vaak nog een handje door nog een klein beetje toe te voegen. Wordt het stabieler van, kan het de reis en het verblijf in de schappen aan. Te veel? Nee, niet goed. Gaat de wijn ook letterlijk wat zwavelig van ruiken en in de neus prikken. Overigens hoef je niet te vrezen voor je gezondheid. Als je er al allergisch op reageert – een te verwaarlozen percentage stervelingen op deze aardbol krijgt klachten – dan uit zich dat in kortademigheid en uitslag. Enfin, hier is helemaal niks toegevoegd en hebben we pure rode roussillon. Slank, eenvoudig, levendig, bessig, frambozerig, kersig, licht kruidig en doordrinkbaar. Geen grote wijn, wel fijn.