I Garagisti di Sorgogno Manca - De Grote Hamersma

I Garagisti di Sorgogno

Manca 2020
Geproefd op 24 februari 2020

Vino rosso. Geen oogstjaar. Geen druifvermelding Geen herkomstduiding. Dan gaan we een garage zoeken. En die staat bepaald niet in de buurt. Is te vinden op Sardinië, in Sorgono. Daar wordt onder andere gesleuteld aan de cannonau, in Frankrijk overigens bekend als grenache en in Spanje als garnacha. Maar dat mag de exclusiviteit niet drukken. Want wel een puur natuuraanpak natuurlijk.

Doet het etiket al vermoeden. Artistiek gevingerverfd, veelal een signaal dat de wijnmaker van dienst de wijn in kwestie nauwelijks met zijn vingers heeft beroerd. Non interventie. Eigen gisten. Niet filteren. The works. Pakt niet altijd goed uit. Hier wel. Vol in het rode, rijpe, zonnige fruit, maar met een zuidelijke stevigheid. Mediterrane kruiden, het zoetig zure van rabarber, peperig, spannend. Manca zonder manco. Of we moeten gaan piepen over die 15,5 procent. Zo komen we natuurlijk nooit aan minderen toe. 

wine-score-star
Rood
- Sardinië - Italië
Producent: I Garagisti di Sorgogno cannonau >
15,5%
vol
Natuurwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Vindmijnwijn.nl € 27.50
wine-score-star
Rood
- Sardinië - Italië
Producent: I Garagisti di Sorgogno
cannonau >
15,5%
vol
Natuurwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Vindmijnwijn.nl € 27.50
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.