Pago de Valcaliente

Vendimia 2016
Geproefd op 7 april 2020

Rioja van oude stokken, gerijpt in modern eitje. Perdón?! Je hoort het goed: nadat de tempranillo en garnacha in een eiken vat zijn vergist, worden ze na drie maanden overgeheveld naar een betonnen ei om daar in alle rust nog eens drie maanden te rijpen. Je ziet het trouwens ook wel eens andersom: vergisting in ei, rijping op vat. Die eieren zijn al een paar jaar enorm in de mode, en zorgen door hun specifieke vorm onder andere voor een constante temperatuur en circulatie van most/wijn en gistcellen in de cocon. Dat levert stevige wijnen met behoud van fruitigheid op. En fruitig is Vendimia's middle name. Stuiterende sappige rode vruchten, waaronder die typische tempranillo-bloed-sinaasappeltjes. Kruidig, kaneel, kokos. En wat een ontwikkeling maakt deze wijn door met de uren! Wordt beter en beter, kan zelfs dagen open blijven staan. Mooi. 

wine-score-star
Rood
- Rioja - Spanje
Producent: Pago de Valcaliente garnacha >tempranillo >
14%
vol
Biologisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Biowijnclub € 22.50
wine-score-star
Rood
- Rioja - Spanje
Producent: Pago de Valcaliente
garnacha >tempranillo >
14%
vol
Biologisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Biowijnclub € 22.50
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.