Garzón Marselan Reserva - De Grote Hamersma

Garzón

Marselan Reserva 2018
Geproefd op 19 september 2020

Marselan. Geslaagde menselijke kruising tussen cabernet sauvignon en grenache, in 1961 aan elkaar voorgesteld door Paul Truel, druivengoochelaar te Marseillan in de Languedoc. Kijk aan, dat verklaart de naam.

Van een wereldwijde doorbraak is het niet gekomen. In het Franse zuiden wordt er wat mee gewerkt. Links en rechts staat er een veldje in Californië. En sinds kort dus ook in Uruguay. Garzón heeft zijn wijngaarden pas in 2008 aangeplant, moet je weten. 

Bij Garzón zien ze wel iets in deze druif met aardig wat body (zie ook hun cabernet-franc- en tannat-inspanningen), die zijn stevigheid dankt aan flinke bakken donker bessen- en cassisfruit, droppigheid, cacaokaders en laurierscheuten. En dat alles met zulke jonge stokken. Dat belooft wat voor de toekomst...

Consulting winemaker Alberto Antonini beschikt bovendien over een flinke dosis humor. Collega Gert Crum vroeg hem eens tijdens een proeverij: 'When did you plant the marselan?' Het antwoord van Antonini was droog: 'Before botteling.'
wine-score-star
Rood
- Maldonado - Uruguay
Producent: Garzón marselan >
14,5%
vol
Te koop bij Prijs
Gall & Gall € 16.99
wine-score-star
Rood
- Maldonado - Uruguay
Producent: Garzón
marselan >
14,5%
vol
Te koop bij Prijs
Gall & Gall € 16.99
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.