Volver Tempranillo ‘Single Vineyard’ - De Grote Hamersma

Volver

Tempranillo 'Single Vineyard' 2019
Geproefd op 27 juli 2022

Single-vineyardprestaties van Volver, tot ons gebracht door de van La Mancha, Rafael Cañizares. Inmiddels 65 jaar oude stokken tempranillo van de 27 hectare grote wijngaard Finca Los Juncares. Hebben al verschillende jaargangen van hun hand geproefd. 

De 2011-oogst brute kersen, pronte pruimen, sweet spices en mooie zuren. De 2012 voorzichtiger, rijper en zachter van inborst. De 2013: vol op het gas. Powerhouse rood. Tabak. Koelhuis vers fruit. Kruiden. Tannines. De 2014:: extra dimensie. Spannende rijpheid, diepte en rijkdom. Truffeltjes, bovengrondse paddenstoelen en een goed ingezeten leren bank. 

Blijf daar nog even zitten, zou ik zo zeggen. Want de 2019 heeft zich gemeld. Begonnen in open vergistingstanks van roestvrij staal. De eerste veertien maanden van zijn jeugd doorgebracht op deels nieuw en gebruikt eiken (Bourgogne en Bordeaux), niet geklaard en ongefilterd. Leun rustig achterover nu en geniet van rijpe kersen, de volle frambozen, de gewelde pruimen, de flinke draai aan de pepermolen en de tannines die zich draperen als een behaaglijke plaid, zodat er in alle comfort van de afdronk genoten kan worden. 

James Suckling vond 'm overigens ook lekker: hij noteerde 92 punten.  Proef overigens ook hun Triga uit Alicante en hun witte blend van verdejo en sauvignon blanc. 

wine-score-star
Rood
- Tierra de Castilla - Spanje
Producent: Volver tempranillo >
15%
vol
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Bouvigne Wijnimport € 16.95
wine-score-star
Rood
- Tierra de Castilla - Spanje
Producent: Volver
tempranillo >
15%
vol
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Bouvigne Wijnimport € 16.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.