Costières de Nîmes - De Grote Hamersma

Costières de Nîmes

2021
Geproefd op 13 augustus 2022

Wijn die vernoemd is naar zijn appellation in de noordelijke Rhône. Zodoende waarschijnlijk het resultaat van een gezamenlijke inspanning van een aantal wijnboeren ter plekke. Waarschijnlijk overproductie. Of het sap van jonge stokken dat nog niet geschikt is voor het grote werk en dat ze niet onder eigen naam willen verkopen. En zo is er links en rechts in zo'n gebied nog wel wat wijn te vinden. Wordt opgekocht door handelaren. En nee, dan hoeft het niet per se slecht te zijn. 

Geldt ook voor deze botteling. Niet zo’n zoetsappigerd vol frambozenlimonadesiroop aangemaakt met wat goedkope kersenlikeur en een dobberend kruidenbuiltje. Vol, stoer en grondstoffelijkheid. Ruwharig, ongepoetst, hier en daar een schram. Van het soort dat ter plekke door werkmannen in blauwe overalls, aan de zinc hangend, gedachteloos maar zonder mopperen wordt achterover geslagen. Het is dat er ook in Frankrijk niet meer binnen gerookt mag worden anders hadden ze er ook nog een Gauloises bij opgestoken. 

wine-score-star
Rood
- Costières de Nîmes - Frankrijk
Te koop bij Prijs
Lidl € 3.99
wine-score-star
Rood
- Costières de Nîmes - Frankrijk
Te koop bij Prijs
Lidl € 3.99
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.