Federico Paternina Banda Azul - De Grote Hamersma

Federico Paternina

Banda Azul 2021
Geproefd op 4 maart 2023

De vorige oogstjaren gingen nog met de toevoeging crianza door het leven: rioja met houtrijping. Deze ontbeert deze mededeling op het etiket. En op het achterlabel lezen wij waarom: 'No Wine Overaging' en 'Save Centenary Oak Trees'.  

Poeh poeh, dan moet je in Spanje behoorlijk van je geloof vallen. Daar geven ze graag blijk van de eik in hun wijn. Maar in het kader van het redden van de planeet (in ieder geval van wat daar nog van over is) wordt hier afgezien van hout. Onder het motto 'Better Wine A Better Planet'. Kortom, een joven dus, opgevoed op roestvrij staal? Of anders dan misschien een roble, wijn die wat korter op hout heeft mogen rusten? 

Het staat er niet op maar we bespeuren toch een ruggengraatje eiken. Volle kersen en rijpe pruimen leunen wat op een vanillestokje. De tannines zijn wat steviger dan de 2020 die we vorig jaar op de proeftafel hadden. Van het vervolgtraject wordt overigens ook al kond gedaan (heerlijke uitdrukking is dat toch): de achteretiketten-ontwerper gunt ons ons een blik in de wijnglazenbol met Paternina's belofte '125 years next generation'. We zullen ze vast waarschuwen. 

wine-score-star
Rood
- Rioja - Spanje
Producent: Federico Paternina garnacha >tempranillo >
13,5%
vol
Vegan
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Albert Heijn € 5.99
wine-score-star
Rood
- Rioja - Spanje
Producent: Federico Paternina
garnacha >tempranillo >
13,5%
vol
Vegan
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Albert Heijn € 5.99
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.