Vidal-Fleury Côtes du Rhône - De Grote Hamersma

Vidal-Fleury

Côtes du Rhône 2020
Geproefd op 8 april 2023

Bij Vidal-Fleury maken ze al wijn sinds 1781. Zouden ze al een vermoeden hebben gehad van de  Franse revolutie, die rommelde in de verte? Geen idee, maar ze hebben het overleefd. En al die jaren daarna ook.

Van alles hebben ze meegemaakt. Goede tijden, slechte tijden. Jaren dat de Rhône wijnen er hooguit voor de dorpskroeg waren, voor plaatselijk gebruik. De jaren ’70 van de vorige eeuw, toen iedere bistro - die rood-wit geblokte kleedjes, weet u nog? - côtes-du-rhône schonk, maar niet altijd van de beste kwaliteit.

En de afgelopen decennia, waarin Zuid-Franse wijn geliefder werd, en producenten weer wijn met karakter konden maken.

Een stoer karakter, in deze rhône. Van voornamelijk druif grenache, met z’n kersenfruit, ondersteund door de peperige syrah, de deftige mourvèdre en de boerse carignan met z’n oersmaken. Alle druiven meer dan rijp geplukt, wat  zorgt voor een overdadig vol smakende wijn. Rijp, rijk, peperig. Machtig en krachtig. En fijn wat meer zuren dit jaar die de 15 procent alcohol op de teller enigszins in het gareel houden. 

wine-score-star
Rood
- Côtes du Rhône - Frankrijk
Te koop bij Prijs
Gall & Gall € 10.59
wine-score-star
Rood
- Côtes du Rhône - Frankrijk
Te koop bij Prijs
Gall & Gall € 10.59
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.