Wat is Agriculture Biologique (AB)?

Agriculture Biologique (AB) is een Frans label voor biologische landbouw, opgericht in 1985. Het label is enkel van toepassing op voedingsproducten. Het label garandeert dat de productie op een milieuvriendelijke wijze gebeurt.

Het label geeft producten aan die afkomstig zijn uit de biologische landbouw. Die producten moeten voor de volle 100 procent afkomstig zijn uit de biologische landbouw, tenzij het om verwerkte producten gaat: dan moet minimaal 95 procent van de ingrediënten biologisch zijn.

Bij biologische landbouw worden geen kunstmatige meststoffen en chemische pesticiden gebruikt. Genetisch gemodificeerde organismen mogen niet worden gebruikt. Kunstmest en synthetische pesticiden evenmin. Enkel goedgekeurde additieven mogen gebruikt worden.

Het label is verankerd in de Europese en Franse wetgeving. Het wordt beheerd door het Franse Ministerie voor Landbouw en Visserij. De controle gebeurt door onafhankelijke controleorganismen.

Bekijk hier alle verzamelde Groenvoorzieningen

Alle artikelen in de categorie:

Wijn met autoriteit of gewoon zelfverzekerd?

Regelmatig vind ik mezelf terug in de filosofieles van de middelbare school. Mijn docent haalde een filosoof aan, al kan ik helaas nergens meer vinden welke, die stelde dat er meer overeenstemming is ...

Rianne Ogink: Cuvé Roulette

De wijnen zijn uitvergist, het zit daar waar nodig in een barrique en de kelder is weer super ‘propre’. Nu is het moment daar, we gaan blenden. Jaargang 2022 heeft rustig kunnen rijpen en is klaar...

Moldavië: wijnland in spagaat

Aan de ene kant willen Moldavische wijnmakers de West-Europese markt veroveren met betaalbare supermarktwijnen, gemaakt van druiven die we allemaal kennen: sauvignon blanc, pinot grigio en chardonnay ...

Wat is Agriculture Biologique (AB)?

Agriculture Biologique (AB) is een Frans label voor biologische landbouw, opgericht in 1985. Het label is enkel van toepassing op voedingsproducten. Het label garandeert dat de productie op een milieu...