Bij Wildstoof, passen wijnen zoals rode wijn pinot noir, shiraz, rode wijn uit Barolo, rode wijn uit Brunello di Montalcino.
Het herfstseizoen gaat gepaard met het eten van nogal specifieke dingen, waaronder wild. Althans voor sommigen, waaronder ik. Het is een perfect voorwendsel om je mooiste rode wijn open te trekken, zelfs in mijn huwelijkse constellatie, waar wit veel vaker in de glazen komt. Allemaal vanwege de liefde.
Typ ‘wildstoof’ in bij onze Drank-Spijswijzer en onder het motto ‘krachtige rode’ hoest het systeem Barolo, Shiraz en Pinot Noir op, zonder er zelfs maar bij te kuchen. Terecht natuurlijk, hoewel ander krachtig rood ook kan. En bij de Pinot Noir zou ik ook niet de bescheidenste supermarktversie kiezen. Bij mijn Toscaanse sudderpot van wildzwijn, langjarig beproefd en hogelijk aan te raden, passen bovenstaande wijnen uitstekend. Maar Brunello di Montalcinio ook. Soort zoekt soort, terroir zoekt terroir. Hoe dan ook, groot rood past bij gestoofd vlees, vooral als dat van wild afkomstig is. Enig nog toe te voegen ingrediënt: wijnwaarderende vrienden.
Te koop bij Les Généreux
Te koop bij Gall & Gall
Te koop bij Gall & Gall
Te koop bij meerdere locaties
Te koop bij Albert Heijn
Te koop bij Bolomey Wijnimport
Te koop bij Vinoblesse
Te koop bij Pieksman Wijnwinkel
Te koop bij Bolomey Wijnimport
Te koop bij Wijnkring