Bij Varkenshaas met roomsaus, passen wijnen zoals riesling, rode wijn pinot noir, rode wijn spätburgunder.
Voor velen een cliché, een recept uit voorbije eeuw, iets van opa en oma: varkenshaas met roomsaus. Maar clichés zijn clichés omdat ze succes hadden en hier is het niet anders. Ik probeerde het een tijd geleden weer eens – hier is mijn recept – en ja hoor, opa en oma hadden gelijk. Varkensvlees maken we altijd gaar (beter: vrijwel gaar) en dat maakt het wat stroef. Flink roomsaus erbij en alle textuurproblemen zijn voorbij! Rest nog er een gul glas naast te zetten.

Wie wit wil, neemt Riesling, droog of net niet, en verheugt zich over de een-tweetjes tussen wijn en gerecht. Maar dit is ook het moment (Kerst?) om je beste Pinot Noir open te maken. Dat mag een heuse rode Bourgogne zijn, maar ook eentje van elders, Duitsland voorop (waar de druif ‘Spätburgunder’ als alias hanteert). Wel een tikkeltje koelen hè, uurtje in de deur van de koelkast. En dan de smaakpapillen feest laten vieren. Leve de lichés!
Te koop bij Jumbo
Te koop bij Dokter Maler
Te koop bij Les Généreux
Te koop bij Albert Heijn
Te koop bij De Groene Slijter
Te koop bij Bolomey Wijnimport
Te koop bij Anfors-Imperial
Te koop bij Vinoblesse
Te koop bij Pieksman Wijnwinkel
Te koop bij Bolomey Wijnimport