Bij Saltimbocca alla Romana, passen wijnen zoals rode wijn uit Montepulciano d’Abruzzo, rode wijn uit Frascati, rode wijn uit Chianti Rúfina.
Flinterdun kalfsvlees, salie en parmaham, verenigd in een hapje kleiner dan de palm van je hand, ik ben de Romeinen (die van nu, niet uit de oudheid) intens dankbaar voor het uitvinden ervan. Ze springen in de mond, die saltimbocche. Voor het zover is zul je ze moeten bereiden en laat ik dat nu al eens hebben getoond voor het oog van de natie: kijk hier op Foodtube.
Wat schenken we daarbij? Een Romein zou iets lokaals nemen, wit of rood uit de Albaanse heuvels, maar daar is rottig aan te komen hier. O wacht, er blijkt toch nog zo’n frascati beschikbaar, van Les Généreux. En anders neem je een chianti rufina of een montepulciano d’abruzzo. Frascati is wit, die andere zijn rood, kies, overweeg, volg je vineuze hart en reis als nippend en happend naar de kleine achterafstraatjes van de Italiaanse hoofdstad, lekker weg van de door je medetoeristen overlopen hotspots. Mangiamo!
Te koop bij Vindom Wine Boutique
Te koop bij Albert Heijn
Te koop bij meerdere locaties
Te koop bij Jumbo
Te koop bij meerdere locaties
Te koop bij Colaris
Te koop bij Artisan Wines
Te koop bij meerdere locaties
Te koop bij Vindom Wine Boutique
Te koop bij meerdere locaties