Bij Kalkoen geroosterd/gebraden, passen wijnen zoals witte wijn chardonnay, rode wijn uit Valpolicella, rode wijn pinot noir, rode wijn uit Beaujolais.
Daar is hij dan, groots en meeslepend, de kerstvogel der kerstvogels, lelijk bij leven, schitterend op de dis: de gebraden kalkoen. Allicht dat bij de blijde intocht daarvan het mooiste van het mooiste wordt opengetrokken. Allereerst de geruststelling: daar doe je goed aan. Wat er hier ook al advies volgt kun je vergeten als je zelf een favoriete wijn hebt. Zoals altijd trouwens.

Maar dan toch! Kalkoen heeft fraai wit vlees, mollige dijen en hopelijk nog sappige borsten. Qua wijn komen we dan uit bij rijk wit of elegante rode. Van die eerste een chardonnay met houtrijping de bekendste exponent, van de tweede de pinot noir. Maar overweeg ook eens een Beaujolais of Valpolicella. Netjes licht koelen, grote glazen gebruiken, ruiken, walsen, nippen. Toasten op de grote vogel en het leven.
Te koop bij Wijnkoperij Okhuysen
Te koop bij meerdere locaties
Te koop bij De Wijnproevers
Te koop bij Jumbo
Te koop bij Les Généreux
Te koop bij Bolomey Wijnimport
Te koop bij Clavelin
Te koop bij Vinoblesse
Te koop bij Bolomey Wijnimport
Te koop bij Bolomey Wijnimport