Moldavië heeft een groot (wijn) hart

Groenvoorzieningen

Tijdens ProWein 2023 heeft de Moldavische wijnindustrie plannen onthuld voor een ambitieus programma voor duurzame ontwikkeling, nieuwe wijngaarden, grotere capaciteit en technologische innovatie.

Zoals ze zelf zeggen stelt het unieke verhaal van Moldavië, de gevarieerde druivencollectie en de ideale groeiomstandigheden Moldavië in een uitstekende positie om prioriteit te geven aan duurzaam wijnmaken met een nieuwe generatie ambitieuze wijnmakers.

Noemenswaardig is dat Moldavië het afgelopen jaar, met een bevolking van 2 miljoen inwoners, zijn deuren heeft geopend voor meer dan 600.000 vluchtelingen uit buurland Oekraïne. Deze vrijgevigheid heeft deze voormalige Sovjetrepubliek de omschrijving opgeleverd van 'het kleine land met het grote hart'.

Bekijk hier alle verzamelde Groenvoorzieningen

 

Rianne Ogink: Handenvol biodynamische koeienpoep
“Some career choices led me to this”. Dat is wat ik dacht toen ik op een blauwe maandag gefermenteerde schijt uit 132 opgegraven koehoorns stond te peuteren.
Rianne Ogink: Een primeur in Bordeaux
Even voor een dagje geen student, maar weer als sommelier op pad. Heerlijk was het! Met het team van wijnkoperij Okhuysen mocht ik de fameuze ‘en primeur’ wijnen proeven op de rech....
Job Seuren: De invloed van geur in een restaurant
In de eerste les van elke basiscursus wijn leer je een ding als eerste: proeven doe je met je neus. Ben je verkouden en je ruikt niks heb je ook niks aan wijnproeven, want je proef....