De kurk tegen Climate Change?

Kurkeiken worden als een van de weinige commerciële bossen niet gekapt om te oogsten. De kurk wordt er iedere keer afgesneden. Dit betekent dat de koolstofopslagcapaciteit van de kurkboom blijft toenemen gedurende de 200 of meer jaar dat de bomen kunnen leven.

Het grootste deel van de koolstof blijft dus opgesloten in de boom terwijl deze blijft groeien. Het zou een nieuwe reden zijn om kurk vooral te blijven gebruiken. Niet in de laatste plaats omdat kurk goed te recyclen is.

In Engeland (Recorked) en de Verenigde Staten (ReCORK) zijn daarom al kurkrecyclingprogramma's geïntroduceerd.

Bekijk hier alle verzamelde Groenvoorzieningen

Alle artikelen in de categorie:

De Grote Hamersma en wijnliefhebbers selecteren Top 10 ‘Best of Ribera del Duero’

Degenen die het geproefd hebben, weten het: de wijnen uit Ribera del Duero zijn de beste, meest elegante Spaanse wijnen die gemaakt worden van de Tempranillo druif. Steeds meer Nederlandse wijnliefheb...

De top 10 van de mooiste, leukste en lekkerste wijndomeinen om te bezoeken in de Provence

De top 10 van de mooiste, leukste en lekkerste wijndomeinen om te bezoeken in de Provence volgens Harold Hamersma. ...

Vacu Vin. Fijne uit-vin-ding

Nu ben ik zo’n beetje Vacu Vin Wine Saver gebruiker van het eerste uur omdat ik net na de lancering in 1986 al een exemplaar kreeg aangereikt. Met exclusieve DGH-lezersaanbieding! ...

De kurk tegen Climate Change?

Kurkeiken worden als een van de weinige commerciële bossen niet gekapt om te oogsten. De kurk wordt er iedere keer afgesneden. Dit betekent dat de koolstofopslagcapaciteit van de kurkboom blijft toen...

Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.