De kurk tegen Climate Change?

Kurkeiken worden als een van de weinige commerciële bossen niet gekapt om te oogsten. De kurk wordt er iedere keer afgesneden. Dit betekent dat de koolstofopslagcapaciteit van de kurkboom blijft toenemen gedurende de 200 of meer jaar dat de bomen kunnen leven.

Het grootste deel van de koolstof blijft dus opgesloten in de boom terwijl deze blijft groeien. Het zou een nieuwe reden zijn om kurk vooral te blijven gebruiken. Niet in de laatste plaats omdat kurk goed te recyclen is.

In Engeland (Recorked) en de Verenigde Staten (ReCORK) zijn daarom al kurkrecyclingprogramma's geïntroduceerd.

Bekijk hier alle verzamelde Groenvoorzieningen

De laatste artikelen

Nu alvast inslaan: van Margaux tot Montepulciano

Kerst lonkt, de agenda vult zich, en jij wilt gewoon zeker weten dat er goede rode wijn in huis is. Van 8 t/m 12 december zit je bij Albert Heijn dus gebeiteld: bij aankoop van twee flessen krijg je 2...

Wat adviseren onze wijnvrienden bij...

Wij vragen in december aan een keur van wijnkenners, wijnexperts, sommeliers en wijnfluencers wat zij zouden serveren bij een specifieke wijn: “Wat eten zij erbij?“ eheroes See Full Bio...

Bobal met een missie: groot(s) voor weinig

Wie aan Valencia denkt, denkt zon, sinaasappels en… Bobal. In het binnenland, op de hoogvlakte van Utiel-Requena, is deze inheemse druif al eeuwen de lokale held. Het klimaat is er continentaal met ...

Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Alle goed scorende week-aanbiedingen, de wijnevent kalender en wekelijks tientallen nieuw geproefde wijnen! Met informatie en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.