De kurk tegen Climate Change?

Kurkeiken worden als een van de weinige commerciële bossen niet gekapt om te oogsten. De kurk wordt er iedere keer afgesneden. Dit betekent dat de koolstofopslagcapaciteit van de kurkboom blijft toenemen gedurende de 200 of meer jaar dat de bomen kunnen leven.

Het grootste deel van de koolstof blijft dus opgesloten in de boom terwijl deze blijft groeien. Het zou een nieuwe reden zijn om kurk vooral te blijven gebruiken. Niet in de laatste plaats omdat kurk goed te recyclen is.

In Engeland (Recorked) en de Verenigde Staten (ReCORK) zijn daarom al kurkrecyclingprogramma's geïntroduceerd.

Bekijk hier alle verzamelde Groenvoorzieningen

Alle artikelen in de categorie:

Aarbeien, wat eten we erbij?

Wijn bij aardbeien? Ja zeg, waarom niet? Niet als je ze zo uit het doosje snoept misschien. Maar een tikkeltje opgesmukt, beetje citroen en suiker erover, of wat oude aceto balsamico, dat doet het. In...

Voorjaarswijnen

Het voorjaar zit in de lucht. Terrassen worden uitgerold. Balkons worden weer afgestoft. Voor caravans, zomerhuisjes en plezierjachten is het gedaan met de rust. De hoezen gaan van de barbecues af. En...

Nasi, wat drinken we erbij?

Door met de resultaten van het VK-avondeetonderzoek. Op drie: rijst. En voordat je dan, zoals ik, meteen denkt ‘dat hoort toch bij de curry?’, ook een categorie, dan lees je dat het vooral gaat om...

De kurk tegen Climate Change?

Kurkeiken worden als een van de weinige commerciële bossen niet gekapt om te oogsten. De kurk wordt er iedere keer afgesneden. Dit betekent dat de koolstofopslagcapaciteit van de kurkboom blijft toen...

Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.