Artikelen - De Grote Hamersma - Page 34

Alle artikelen in de categorie:

Ribolla Gialla

De laatste tijd hebben we onze mond vol van vergeten groenten, maar vergeten druiven zijn er ook legio. Neem nu bijvoorbeeld de ribolla gialla. Een witte druif die lelijk in de knel kwam te zitten toe...

Valentijnwijn

‘Moeten wij daar ook aan meedoen?’ klonk het ten burele van De Grote Hamersma. Die roze budgetprutprosecco’s die dan in grote hoeveelheden over de toonbank gaan, kunnen we niet aanbevelen. Is da...

Eiswijn: Net zo zeldzaam als de Elfstedentocht

Eiswein is een bedreigde wijnsoort aan het worden. Tenminste, in zijn land van oorsprong. In Duitsland lijkt Koning Winter zijn greep op de te bevriezen riesling-wijngaarden te verliezen Oplopende tem...

Wijntips bij cranberrysaus

Een lastpak. Maakt gehakt van de meeste wijnen door de intense zuren. Zeer fruitige merlot kan dat varkentje wel wassen. Of die kalkoen voor mijn part. Andere sausen waar we een tip over hebben: Welke...

Wijntips bij dillesaus met kappertjes

Absoluut raak is sauvignon blanc. Blijft keurig overeind bij de groene kruidigheid en de zuren van de kappertjes. Ook een lichte, jonge unoaked chardonnay zal smaken. Evenals een sémillon chardonnay ...

Wijntips bij bearnaisesaus

In ieder geval geen belegen rode wijn bij drinken. Die valt om. Zelf hebben we een onvergetelijke ervaring met een witte chenin blanc uit de Loire. Toch bestaat er een heel scala aan rode mogelijkhede...

Wijntips bij mosterdsaus

Thrillseekers kiezen voor chardonnay of viognier. Riesling met een klein zoetje kwijt zich prima van zijn taak. Maar licht en te koelen rood is nog lekkerder. Pinot noir maar…Nota bene: Dijon moster...

Wijntips bij groene pepersaus

Wenst rood waar zelf ook een pepertje in te bespeuren is. En laat dat nu een van de belangrijkste karakteristieken van syrah (shiraz) zijn. Andere sausen waar we een tip over hebben: Welke wijn bij we...

Wijntips bij Roquefortsaus

Saus waarbij rode Rhônes gaan schitteren. Van nederige Côtes du Rhônes tot de ambitieuzere soorten zoals Vacqueyras en Gigondas. Italië-adepten schromen niet om er een dolcetto tegenaan te parkere...

Wijntips bij muntsaus

Rood vlees en muntsaus leiden een klassieker met cabernet sauvignon. Extra aanbevolen zijn de modelletjes uit de Nieuwe Wereld, omdat deze vaak in hun smaak een vorm van mintiness hebben. Uitmuntend b...

Rode wijn bij vis

Weliswaar is rode wijn bij vis geen alledaagse tafelgenoot, maar als we het in een ter zake kundig restaurant krijgen voorgeschoteld door een sommelier die wil laten zien hoe zeer hij op de hoogte is,...

Eerste Hulp Bij Wijn-Spijs Ongelukken

Ooit hebben wij eens deel uit mogen maken van een fascinerend experiment. In een Amsterdams sterrenrestaurant mochten wij aanschuiven toen dit bezoek kreeg van de toonaangevende Amerikaanse winery Rob...

Ribolla Gialla

De laatste tijd hebben we onze mond vol van vergeten groenten, maar vergeten druiven zijn er ook legio. Neem nu bijvoorbeeld de ribolla gialla. Een witte druif die lelijk in de knel kwam te zitten toe...

Valentijnwijn

‘Moeten wij daar ook aan meedoen?’ klonk het ten burele van De Grote Hamersma. Die roze budgetprutprosecco’s die dan in grote hoeveelheden over de toonbank gaan, kunnen we niet aanbevelen. Is da...

Eiswijn: Net zo zeldzaam als de Elfstedentocht

Eiswein is een bedreigde wijnsoort aan het worden. Tenminste, in zijn land van oorsprong. In Duitsland lijkt Koning Winter zijn greep op de te bevriezen riesling-wijngaarden te verliezen Oplopende tem...

Wijntips bij cranberrysaus

Een lastpak. Maakt gehakt van de meeste wijnen door de intense zuren. Zeer fruitige merlot kan dat varkentje wel wassen. Of die kalkoen voor mijn part. Andere sausen waar we een tip over hebben: Welke...

Wijntips bij dillesaus met kappertjes

Absoluut raak is sauvignon blanc. Blijft keurig overeind bij de groene kruidigheid en de zuren van de kappertjes. Ook een lichte, jonge unoaked chardonnay zal smaken. Evenals een sémillon chardonnay ...

Wijntips bij bearnaisesaus

In ieder geval geen belegen rode wijn bij drinken. Die valt om. Zelf hebben we een onvergetelijke ervaring met een witte chenin blanc uit de Loire. Toch bestaat er een heel scala aan rode mogelijkhede...

Wijntips bij mosterdsaus

Thrillseekers kiezen voor chardonnay of viognier. Riesling met een klein zoetje kwijt zich prima van zijn taak. Maar licht en te koelen rood is nog lekkerder. Pinot noir maar…Nota bene: Dijon moster...

Wijntips bij groene pepersaus

Wenst rood waar zelf ook een pepertje in te bespeuren is. En laat dat nu een van de belangrijkste karakteristieken van syrah (shiraz) zijn. Andere sausen waar we een tip over hebben: Welke wijn bij we...

Wijntips bij Roquefortsaus

Saus waarbij rode Rhônes gaan schitteren. Van nederige Côtes du Rhônes tot de ambitieuzere soorten zoals Vacqueyras en Gigondas. Italië-adepten schromen niet om er een dolcetto tegenaan te parkere...

Wijntips bij muntsaus

Rood vlees en muntsaus leiden een klassieker met cabernet sauvignon. Extra aanbevolen zijn de modelletjes uit de Nieuwe Wereld, omdat deze vaak in hun smaak een vorm van mintiness hebben. Uitmuntend b...

Rode wijn bij vis

Weliswaar is rode wijn bij vis geen alledaagse tafelgenoot, maar als we het in een ter zake kundig restaurant krijgen voorgeschoteld door een sommelier die wil laten zien hoe zeer hij op de hoogte is,...

Eerste Hulp Bij Wijn-Spijs Ongelukken

Ooit hebben wij eens deel uit mogen maken van een fascinerend experiment. In een Amsterdams sterrenrestaurant mochten wij aanschuiven toen dit bezoek kreeg van de toonaangevende Amerikaanse winery Rob...

Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.