Alle artikelen in de categorie:

Hubrecht Duijker: Herfst

Als hommage aan Hubrecht publiceren wij regelmatig een nieuwe ‘vinpressie’, een tekstminiatuur over een wijn vergezeld door een bijpassend schilderij van zijn hand. Vanzelfsprekend is het boek met...

Job Seuren: Petrus als karakter

Wijnen zijn als honden, ze groeien naar hun baasje. Ze nemen het karakter van hun baasje of in dit geval hun maker aan. En misschien ook wel een beetje andersom. Neem Chablisicoon Vincent Dauvissat bi...

Hubrecht Duijker: Vakantiegevoel

Als hommage aan Hubrecht publiceren wij regelmatig een nieuwe ‘vinpressie’, een tekstminiatuur over een wijn vergezeld door een bijpassend schilderij van zijn hand. Vanzelfsprekend is het boek met...

Nicolaas Klei: Over kookwijn

Indachtig het oude mopje ‘ik kook altijd met wijn – soms doe ik het zelfs in het eten’, rijst tijdens het wachten naast de ovendeur de vraag: welke wijn gaat in de pan, en welke in de man? O...

Hubrecht Duijker: De groene donau

Als hommage aan Hubrecht publiceren wij regelmatig een nieuwe ‘vinpressie’, een tekstminiatuur over een wijn vergezeld door een bijpassend schilderij van zijn hand. Vanzelfsprekend is het boek met...

Job Seuren: Melksommelier?

Bij werken in de horeca, of als wijnjournalist wat dat aan gaat, ligt overmatig alcoholgebruik op de loer. Daarom proberen mijn compagnon en ik bij wijze van goed voorbeeld een paar dagen per week rus...

Nicolaas Klei: Op bezoek bij de wijnboer

Die ome Henk. Wat keek hij blij toen we het kampeerterrein opreden. Drie Hollandse jongens! Voetballen! Bier! Niks daarvan. Wij waren niet op reis voor de lol, wij kwamen hier met een missie. Wil je w...

Glaasje Groen

Als hommage aan Hubrecht publiceren wij regelmatig een nieuwe ‘vinpressie’, een tekstminiatuur over een wijn vergezeld door een bijpassend schilderij van zijn hand. Vanzelfsprekend is het boek met...

Horeca tips & tricks

Uit eten gaan moet leuk zijn, afstandelijke zakelijke diners daargelaten. Sfeervol, gezellig, smakelijk, dat je er echt zin in krijgt. Goed eten in spannende of minder spannende mate is daarbij essent...

Rosé is here to stay

Na het succes De Lekkerste Chardonnay, inmiddels bijna twintig jaar geleden, verzocht de uitgever al ras om toch vooral ook maar meteen nummer twee te maken. De Lekkerste Rosé, dat vonden ze een goed...

Best in Bayern

Als hommage aan Hubrecht publiceren wij regelmatig een nieuwe ‘vinpressie’, een tekstminiatuur over een wijn vergezeld door een bijpassend schilderij van zijn hand. Vanzelfsprekend is het boek met...

Kleigoed en Hamerstuk #14

Wijnschrijver Nicolaas Klei houdt van lekkere wijn. Wijnschrijver Harold Hamersma weet dat. Overigens is het omgekeerde ook het geval. Maar valt de wijn die Harold voor Nicolaas heeft uitgezocht eigen...

Hubrecht Duijker: Herfst

Als hommage aan Hubrecht publiceren wij regelmatig een nieuwe ‘vinpressie’, een tekstminiatuur over een wijn vergezeld door een bijpassend schilderij van zijn hand. Vanzelfsprekend is het boek met...

Job Seuren: Petrus als karakter

Wijnen zijn als honden, ze groeien naar hun baasje. Ze nemen het karakter van hun baasje of in dit geval hun maker aan. En misschien ook wel een beetje andersom. Neem Chablisicoon Vincent Dauvissat bi...

Hubrecht Duijker: Vakantiegevoel

Als hommage aan Hubrecht publiceren wij regelmatig een nieuwe ‘vinpressie’, een tekstminiatuur over een wijn vergezeld door een bijpassend schilderij van zijn hand. Vanzelfsprekend is het boek met...

Nicolaas Klei: Over kookwijn

Indachtig het oude mopje ‘ik kook altijd met wijn – soms doe ik het zelfs in het eten’, rijst tijdens het wachten naast de ovendeur de vraag: welke wijn gaat in de pan, en welke in de man? O...

Hubrecht Duijker: De groene donau

Als hommage aan Hubrecht publiceren wij regelmatig een nieuwe ‘vinpressie’, een tekstminiatuur over een wijn vergezeld door een bijpassend schilderij van zijn hand. Vanzelfsprekend is het boek met...

Job Seuren: Melksommelier?

Bij werken in de horeca, of als wijnjournalist wat dat aan gaat, ligt overmatig alcoholgebruik op de loer. Daarom proberen mijn compagnon en ik bij wijze van goed voorbeeld een paar dagen per week rus...

Nicolaas Klei: Op bezoek bij de wijnboer

Die ome Henk. Wat keek hij blij toen we het kampeerterrein opreden. Drie Hollandse jongens! Voetballen! Bier! Niks daarvan. Wij waren niet op reis voor de lol, wij kwamen hier met een missie. Wil je w...

Glaasje Groen

Als hommage aan Hubrecht publiceren wij regelmatig een nieuwe ‘vinpressie’, een tekstminiatuur over een wijn vergezeld door een bijpassend schilderij van zijn hand. Vanzelfsprekend is het boek met...

Horeca tips & tricks

Uit eten gaan moet leuk zijn, afstandelijke zakelijke diners daargelaten. Sfeervol, gezellig, smakelijk, dat je er echt zin in krijgt. Goed eten in spannende of minder spannende mate is daarbij essent...

Rosé is here to stay

Na het succes De Lekkerste Chardonnay, inmiddels bijna twintig jaar geleden, verzocht de uitgever al ras om toch vooral ook maar meteen nummer twee te maken. De Lekkerste Rosé, dat vonden ze een goed...

Best in Bayern

Als hommage aan Hubrecht publiceren wij regelmatig een nieuwe ‘vinpressie’, een tekstminiatuur over een wijn vergezeld door een bijpassend schilderij van zijn hand. Vanzelfsprekend is het boek met...

Kleigoed en Hamerstuk #14

Wijnschrijver Nicolaas Klei houdt van lekkere wijn. Wijnschrijver Harold Hamersma weet dat. Overigens is het omgekeerde ook het geval. Maar valt de wijn die Harold voor Nicolaas heeft uitgezocht eigen...

Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.