Duik in de bruisende wereld van wijnen met onze online wijn event kalender! Of je nu een doorgewinterde sommelier bent of je eerste stappen zet in de wijnwereld, deze kalender is je digitale wijngids ...
Aarbeien, wat eten we erbij?
Wijn bij aardbeien? Ja zeg, waarom niet? Niet als je ze zo uit het doosje snoept misschien. Maar een tikkeltje opgesmukt, beetje citroen en suiker erover, of wat oude aceto balsamico, dat doet het. In...
Voorjaarswijnen
Het voorjaar zit in de lucht. Terrassen worden uitgerold. Balkons worden weer afgestoft. Voor caravans, zomerhuisjes en plezierjachten is het gedaan met de rust. De hoezen gaan van de barbecues af. En...
Nasi, wat drinken we erbij?
Door met de resultaten van het VK-avondeetonderzoek. Op drie: rijst. En voordat je dan, zoals ik, meteen denkt ‘dat hoort toch bij de curry?’, ook een categorie, dan lees je dat het vooral gaat om...
Sudderlapjes, wat drinken we erbij?
Op twee in het Volkskrant avondeetonderzoek stond de oude vertrouwde ‘avg’, aardappelen-vlees-groente. Maar dat is niet één gerecht, dat zijn er tien-, zo niet honderdtallen. De wijn erbij hangt...
Pasta met ‘rode saus’, wat drinken we erbij?
Beloofd is beloofd, we komen terug op het avondeetonderzoek van de Volkskrant. Waaruit bleek dat pasta de avg, aardappelen-vlees-groenten, heeft verdrongen. Vandaag daarom wijn bij de Italiaanse deegw...
Andijvie stamppot, wat drinken we erbij?
Met spekjes, allicht, wat zou stamppot rauwe andijvie, SRA, zijn zonder spekjes? De zoute interpunctie, de sterretjes aan het smeuïg frisse firmament. Dit tegenwoordig immens populaire gerecht is de ...
Hachee, wat drinken we erbij?
Raar woord eigenlijk, ‘hachee’. Uit het Frans afkomstig, dat zie je, maar een beetje afgedwaald. Het betekent ‘gehakt’ en dat is het nou net niet. De verandering van betekenis is vast oud, wan...
Pasta bolognese, wat drinken we erbij?
De ene bolognese is de andere niet. Zelfs van mijn hand zijn er verschillende versies in omloop – ik doe het tegenwoordig weer anders dan bij de opname voor Foodtube. Wat natuurlijk sowieso foute bo...
Boerenkool met worst, wat drinken we erbij?
Daar is hij dan, onze culinaire trots, ons eigenste van het eigenste: de boerenkoolstamppot. Met worst, met een kuiltje jus wellicht. Over het gerecht is allerlei vermakelijks te verhalen. Over dat de...
Erwtensoep, wat drinken we erbij?
We hebben het nauwelijks nog: echte kou. Met strenge vorst, ijs, sneeuw, Elfstedentocht, kranten onder je trui, bevriezende snorren. In plaats van een winter grijst de herfst van oktober tot maart. De...
Pizza, wat drinken we erbij?
Nog steeds schaatsen we de wijnspijstour van de Hollandse winterkost. Maar we moeten realistisch bijven. Niet iedereen heeft altijd zin en tijd om achter het fornuis kunsten te vertonen. En dus komt e...
Chili con/sin carne, wat drinken we erbij?
Chili voor sommigen con carne, voor anderen sin. Of con nepcarne van een of andere vegafabriek. Rul gehakt, stevige bonen, massa’s ui en knoflook, tomaat, pepers allicht en de nodige kruiderij. In T...
Wijn Events
Duik in de bruisende wereld van wijnen met onze online wijn event kalender! Of je nu een doorgewinterde sommelier bent of je eerste stappen zet in de wijnwereld, deze kalender is je digitale wijngids ...
Aarbeien, wat eten we erbij?
Wijn bij aardbeien? Ja zeg, waarom niet? Niet als je ze zo uit het doosje snoept misschien. Maar een tikkeltje opgesmukt, beetje citroen en suiker erover, of wat oude aceto balsamico, dat doet het. In...
Voorjaarswijnen
Het voorjaar zit in de lucht. Terrassen worden uitgerold. Balkons worden weer afgestoft. Voor caravans, zomerhuisjes en plezierjachten is het gedaan met de rust. De hoezen gaan van de barbecues af. En...
Nasi, wat drinken we erbij?
Door met de resultaten van het VK-avondeetonderzoek. Op drie: rijst. En voordat je dan, zoals ik, meteen denkt ‘dat hoort toch bij de curry?’, ook een categorie, dan lees je dat het vooral gaat om...
Sudderlapjes, wat drinken we erbij?
Op twee in het Volkskrant avondeetonderzoek stond de oude vertrouwde ‘avg’, aardappelen-vlees-groente. Maar dat is niet één gerecht, dat zijn er tien-, zo niet honderdtallen. De wijn erbij hangt...
Pasta met ‘rode saus’, wat drinken we erbij?
Beloofd is beloofd, we komen terug op het avondeetonderzoek van de Volkskrant. Waaruit bleek dat pasta de avg, aardappelen-vlees-groenten, heeft verdrongen. Vandaag daarom wijn bij de Italiaanse deegw...
Andijvie stamppot, wat drinken we erbij?
Met spekjes, allicht, wat zou stamppot rauwe andijvie, SRA, zijn zonder spekjes? De zoute interpunctie, de sterretjes aan het smeuïg frisse firmament. Dit tegenwoordig immens populaire gerecht is de ...
Hachee, wat drinken we erbij?
Raar woord eigenlijk, ‘hachee’. Uit het Frans afkomstig, dat zie je, maar een beetje afgedwaald. Het betekent ‘gehakt’ en dat is het nou net niet. De verandering van betekenis is vast oud, wan...
Pasta bolognese, wat drinken we erbij?
De ene bolognese is de andere niet. Zelfs van mijn hand zijn er verschillende versies in omloop – ik doe het tegenwoordig weer anders dan bij de opname voor Foodtube. Wat natuurlijk sowieso foute bo...
Boerenkool met worst, wat drinken we erbij?
Daar is hij dan, onze culinaire trots, ons eigenste van het eigenste: de boerenkoolstamppot. Met worst, met een kuiltje jus wellicht. Over het gerecht is allerlei vermakelijks te verhalen. Over dat de...
Erwtensoep, wat drinken we erbij?
We hebben het nauwelijks nog: echte kou. Met strenge vorst, ijs, sneeuw, Elfstedentocht, kranten onder je trui, bevriezende snorren. In plaats van een winter grijst de herfst van oktober tot maart. De...
Pizza, wat drinken we erbij?
Nog steeds schaatsen we de wijnspijstour van de Hollandse winterkost. Maar we moeten realistisch bijven. Niet iedereen heeft altijd zin en tijd om achter het fornuis kunsten te vertonen. En dus komt e...
Chili con/sin carne, wat drinken we erbij?
Chili voor sommigen con carne, voor anderen sin. Of con nepcarne van een of andere vegafabriek. Rul gehakt, stevige bonen, massa’s ui en knoflook, tomaat, pepers allicht en de nodige kruiderij. In T...
Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.
Graag je toestemming
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. Hierdoor kunnen we o.a. onze site verbeteren en optimaliseren. Meer over ons cookiebeleid vind je hier.
Functioneel
Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt.De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door je Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een site of over verschillende sites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.