Bij Kip met paprika’s, passen wijnen zoals garnacha, tempranillo, rode wijn uit Rioja.
Ik schrijf met opzet ‘paprika’s’ in het meervoud, anders zou je kunnen denken dat ik paprikapoeder bedoel. Een kip met verse, zoet gestoofde paprika’s is natuurlijk heel wat anders. Een echt nazomergerecht, want de vruchtgroente is juist nu niet aan te slepen. Ui erbij, tijm, knoflook, misschien een Griekse olijfje op het laatst, dat wordt smullen. Zeker als er iets prettigs glimt in het glas ernaast.
Eens kijken, een rijke Spaanse rode lijkt ons wel wat, Garnacha, Tempranillo of een combinatie daarvan, zoals je op allerlei plaatsen vindt, de Rioja en Navarra voorop. Te krachtig, te vol voor jouw smaak? Overweeg dan eens een rosé van Garnachadruif, uit dezelfde streken afkomstig. Donkerder dan die van de Provence, iets intenser ook, maar tegelijk fris en opwekkend.