Vandaag de dag is Marchesi Mazzei één van de tien oudste wijnfamilies van Italië. Ze maken al wijnen sinds 1435 en tegenwoordig is de 24ste generatie aan het roer. Recentelijk (in het geval van Mazzei hebben we het dan over de jaren '90 van de vorige eeuw) werd een extra lapje grond aan gekocht: ‘Belguardo’ uit Maremma ligt aan de Toscaanse kust.
Daar wordt deze Morellino di Scansano Riserva gemaakt. Waarbij morellino de lokale naam is voor sangiovese. En Scansano een beroemd vakantieoord is, met een geschiedenis die teruggaat tot voor onze jaartelling. Liefkozend wordt deze rode Italiaan ook wel Bronzone genoemd.
Stiekem hebben we dan te maken met een geweldig lichtvoetig glas sangiovese waarvan de stoppels gladgeschoren zijn. Kersenvreugde met After Eight, espresso en zalige zuren.
Tip: serveren bij eenvoudige pizza of pastagerechten met tomatensaus. Dat geeft hem een podium om nog meer te shinen.