De tafel van twaalf. Arjolles wijnmaker François Teisserenc creëerde twaalf verschillende batches met cabernet, syrah en grenache, ieder op een eigen wijze gevinifieerd. Met behulp van vergisting in hele trossen bijvoorbeeld, of juist met ontsteelde druiven. Door koude schilinweking of middels schilinweking bij hogere temperatuur.
Die twaalf wijnen voedde hij vervolgens gedurende twaalf tot veertien maanden op in twaalf verschillende barriques van Frans eiken, van de hoogste kwaliteit dat spreekt, sommige nieuw, andere gebruikt. Bovendien zijn deze afkomstig van drie verschillende tonneliers, met ieder hun eigen signatuur.
Enfin. Moeite noch kosten, je ziet 't.
En wat levert het inzetten van de Arlequin op? Indrukwekkende rouge. Doet ons denken aan het fraais dat Domaine Hauvette op het gebied van rood te bieden heeft, met hun Cornaline als bijvoorbeeld. Niet toevallig: zelfde druivencompositie.
Gevuld en toch transparant en subtiel. Cassis zoekt de gegeven ruimte. Garrigue beweegt mee. Pruimenglans. Zuidkruiden draaien richting zon. Zoete bitters als in Cynar. Rijp en kracht. Zo fraai, zo in balans. Ook: de eerste tinten van herfst, plus romigheid en warme aarde.