Piersanti

l'Agreste 2024
Geproefd op 9 december 2025

Er is ook een instapuitvoering van deze witte van deze l ‘Agreste in omloop.

‘Verdicchio dei Castelli di Jesi, ‘de-beroemde-Italiaanse- bianco-met-de-lange-naam-als-iets-uit-een-Italiaanse-opera is nog steeds niet een wijn die serieus wordt genomen’ noteerden we daarover.

Misschien kwam dat ook omdat de meest courante modelletjes ook nog eens werden gebotteld in een hyperkitscherig amforafles, veelal getooid met een nuffig labeltje aan een touwtje om de hals bovendien.

Hoop gedoe voor een wijn van een paar euro. Van al die tralala werden wij overigens meestal wantrouwig. Wie zich zo aantorkte, had meestal wat te verstoppen. En dat bleek zelden goede wijn.

Echter, verdicchio, ook de basismodellen, heeft zich verbeterd. Zonder dat de prijs nadrukkelijk omhoog ging. Misschien kwam dat wel omdat veel producenten afstapten van die kostbaardere uitmonstering en hun investeringen in de wijn stopten. Aldus proeven we al jarenlang goede verdicchios voor een eurootje of vijf, zes.

En dat geldt ook voor voornoemde l’Agreste die als Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico in de schappen is terug te vinden.

Deze heeft duidelijk meer ambities, maakt deze waar en mag zich zodoende zelfs Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico Superiore noemen. En dankzij rijpe perzik, citrus, amandelbittertjes, een hint van anijs. groene appel, lichte kruiden en een frisse en minerale afdronk is ie ook zeker superieur de ‘gewone’ met die iets minder lange naam.

Ook het nieuwe oogstjaar is weer uitstekend te noemen voor dit geld.

wine-score-star

2024

wine-score-star

2023

Wit
- Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico Superiore - Italië
Producent: Piersanti verdicchio >
13%
medium
Te koop bij Prijs
Albert Heijn € 9.99
wijn spijs icon Wat eten we er bij?
Risotto asperges, Winterplaattaart met groene groenten, Pasta alle vongole, Koolrolletjes gevuld met linzen, Risotto pompoen, Pesto, Hele geroosterde bloemkool met citroen en geitenkaas, Citroenrisotto met inktvisringen en rucola, Gebakken spitskool met misoboter van de BBQ, Pasta Sardines
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Alle goed scorende week-aanbiedingen, de wijnevent kalender en wekelijks tientallen nieuw geproefde wijnen! Met informatie en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.