Ja! Hoera! Dit is er een! Zo een waar je van gaat glunderen en glimmen, direct na het eerste slokje. Voor het eerst geproefd aan tafel bij de producent zelf, een beer van een Elzasser genaamd Marc Tempé. Hij zag dat we het lekker vonden, en het verbaasde hem niets. Deze man laat zich door niets en niemand iets wijsmaken. Het enige dat hem lijkt te boeien is het maken van mooie wijnen. Was voorheen in dienst bij de INAO, de organisatie die toezicht houdt op de appellaties in Frankrijk. In 1993 startte hij samen met zijn vrouw Anne-Marie een eigen domein met de wijngaarden van hun ouders, die ze direct converteerden naar biodynamische wijnbouw. Marc doet alles met beleid. Plukt met de hand, perst o zo zachtjes, voegt uiteraard geen zuur of zoet toe en laat alle wijnen anderhalf tot twee jaar op hun eigen gistcellen rusten. Filtert licht tot helemaal niet. Klein beetje sulfiet bij het bottelen voor de zekerheid. Dit is Tempés Edelzwicker, een blend van chasselas en alle andere rassen die hij verbouwt, met in deze vintage extra veel gewurztraminer – de specialiteit van het huis. Misschien is-ie daarom extra mooi, bloemig en kruidig, met prachtige zuren waar je direct plat voor gaat. Lees ook zijn andere wijnen. Wat zeg ik, próéf ook zijn andere wijnen. Veel beter wordt het niet, mensen.