Curieus genoeg in ieder geval. Drieluikje bosco, vermentino en albarola. Kom je niet vaak tegen. Gelukkig ook lekker genoeg. Meer dan dat. Komt uit de buurt van La Spezia, Cinque Terre in Ligurië, beter bekend als de Bloemenrivièra. Tja, dan krijg je toch een beetje Keukenhof-associaties. Ai! Maar als we de keuken er al in betrekken dan is dat om een zwaardvis ter grill te dragen. Doe er wat bermkruiden uit een aanpalende postcode bij. En deze bianco. Ach, ach, fijn, fijn. Zo wild als een niet aangeharkte kustlijn elders in het land. Opvliegende zuren. Aanspattende ziltigheid. Wild wit fruit. Paddenstoeltjes. Roosternootjes. Ongedurigheid. Onderstreept de belofte ‘Vitivinicola’. En laat in het midden uit welk jaar-ie komt. Een verdwaalde code op het etiket licht een tipje van de sluier op: L02/13. Dan verbaast de belofte van de producent in anglo-italiano mij niet dat ‘the evolution in the bottle can go ahead for several years’. Go ahead, zou ik zo zeggen. Maar zorg dat er wel iets voor mij overblijft.