‘Nooit gedacht dat ik ooit nog eens een Sloveense wijn zou gaan importeren,’ was de overtuiging van deze importeur die ‘slechts’ Italiaans wenst in te voeren. Wellicht ging-ie overstag omdat Marjan Simcic naast wijngaarden in Brda ook stokken aan gene zijde van de grens in Friuli heeft staan. Toen-ie echter zijn ribolla ging proeven viel hij helemaal van zijn geloof af. En ik begrijp nu waarom. Op de orange-wine-wijze gemaakte witte (schillen en pitten mee vergist) voor extra kleur, geur en eigenheid. Rijp, mild, breed het geloof van puurheid en karakter uitdragend. Amandeltjes, bloesem en een flintertje marsepein. Vergeet ook niet te proeven: gele pruimen, rijpe peer, gedroogde appel, marmelade, een lichte notigheid, iets kruidnagel en prachtige zuren. Mevrouw Hamersma had een ceviche van paddenstoelen gemaakt en deze proeffles stond nog open. Gelooft u in voorbestemming?