'Lekker glas van cannonau, monica en pascale' schrijft de importeur. Dat zijn niet zijn zijn vrienden van de bridgeclub, maar de druiven in dit hoogstandje van ondeugende wijnboer Alessandro Dettori. Een producent die door zijn recalcitrante wijnmaakgedrag beschouwd wordt als de meest spraakmakende van het eiland. Dettori wenste lekkerdere, en vooral ook onalledaagsere wijn te maken dan de DOC-regels toestaan.
Voor zijn Renosu ging hij dus aan de slag met pascale, canonnau en monica. Aldus verscheen een vin naturel, gemaakt met druifeigen gisten, ongeklaard en ongefilterd. Gelagerd op cement. Dettori houdt niet zo van hout, maar zijn wijnen hebben geen gebrek aan kracht en intensiteit. De Renosu 2018 is niet minder dan opmerkelijk te noemen. Verleidt met aardbeienconfiture. Transformeert dan in een lie-gerijpte krachtpatser, om te finishen als zilte, licht gepekelde olijvenpotpourri. Voor de avontuurlijke wijndrinker.