Weingut Leitz Riesling ‘Magic Mountain’ - De Grote Hamersma

Weingut Leitz

Riesling ‘Magic Mountain' 2017
Geproefd op 1 juli 2020

De importeur leerde Leitz kennen door een bezoekje aan Mugaritz. Dan heeft ie in ieder geval ook lekker gegeten. Tweesterren in de regio San Sebastián waar ze sowieso wel een eitje kunnen bakken. Meeste sterrenrestaurants per hoofd van de bevolking ter wereld In 2019 een 9e plek in de Top 50 beste restaurants volgens San Pellegrino. Mevrouw Hamersma en ik hebben er een keertje mogen verpozen en ons verbaasd over het feit dat er meer mensen in de keuken stonden dan de zaak gasten kon hebben. Over aandacht niets te klagen kortom. Qua wijn hebben wij ons toen overigens vermaakt met 4 Kilos, een van de beste wijnen van Mallorca. We wilden toch een beetje in Spaanse sferen blijven.

Enfin, de importeur ging aan het Duits. Vielen dank daarvoor. Zodoende kunnen we nu ook in Nederland genieten van de kunsten van Leitz, de Wijnmaker van het Jaar 2011 volgens Gault&Millau. Want hij heeft meteen toegeslagen. Sterker nog, hij zocht het meteen hogerop en beklom de Magic Mountain. Daar trof hij papaja, mango, passievrucht, lapsang souchong, rozenbottel, rode grapefruit, lychee, gekonfijte citroen en limoen. Hoe dat kan? Tja, die berg had natuurlijk wel een naam op te houden. 

wine-score-star
Wit
Producent: Weingut Leitz riesling >
13%
licht
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Pasteuning Wines & Spirits € 20.95
wine-score-star
Wit
Producent: Weingut Leitz
riesling >
13%
licht
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Pasteuning Wines & Spirits € 20.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.